Генпрокурор США взяв самовідвід у справах про зв'язки кампанії Трампа з РФ

П'ятниця, 3 березня 2017, 04:31

Глава Мін'юсту США Джефф Сешнс заявив, що бере самовідвід від розслідування справ, пов'язаних з виборчою кампанією президента США Дональда Трампа.

"Я взяв самовідвід у справах, які пов'язані з виборчою кампанією Трампа", - сказав він на прес-конференції в четвер.

За словами Сешнса, він ніколи не зустрічався з російськими особами з приводу виборчої кампанії Трампа.

"Я ніколи не зустрічався з російськими колегами, з російськими посередниками в рамках виборчої кампанії Трампа", - заявив він.

При цьому Сешнс зазначив, що під час своєї зустрічі з послом Росії в США Сергієм Кисляком, він обговорював питання боротьби з тероризмом, ситуацію в Україні, а також згадував, як в 1991 році відвідав Росію в складі церковної делегації.

"Я не пам'ятаю все, але пам'ятаю, що сказав, що їздив до Росії в 1991 році з церковною місією", - сказав він.

Крім того, за словами Сешнса, "поговорили трохи про тероризм". "Виникла і тема України, так як за день до цього я приймав українського посла", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чому, на його погляд, Кисляк вирішив зустрітися з ним саме під час виборчої кампанії, Сешнс сказав: "Я не можу говорити про те, що було в думках у російського посла".

Сешнс також зазначив, що точно не пам'ятає, чи йшла мова про санкції щодо Росії.

"Посли завжди намагаються зрозуміти, що відбувається і просунути свій порядок денний. Україна говорить про свої справи, Польща - про свої, так само і Латвія, Литва, Угорщина, Японія, Канада, Австралія. Я зустрічався з усіма цими послами", - сказав глава Мін'юсту.

Відповідаючи на питання, чи зустрічався він з будь-якими іншими російськими офіційними особами, Сешнс сказав: "Я так не думаю. Я зустрічався з великою кількістю народу".

1 березня американське видання The Washiington Post повідомило, що призначений Трампом генеральний прокурор США Джефф Сешнс в минулому році мав дві зустрічі з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, які приховав на слуханнях про його затвердження на посаду.

Раніше радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн після того, як стало відомо, що він контактував з російським послом, але ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо змісту їх бесіди,  був змушений подати у відставку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування