Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

САП інкримінує Насірову завдання збитків на 2 мільярди

П'ятниця, 3 березня 2017, 08:36
САП інкримінує Насірову завдання збитків на 2 мільярди

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про тримання під вартою голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та відсторонення його від посади. 

Про це заявив заступник генпрокурора, керівник САП Назар Холодницький. 

За словами Холодницького, розслідування "газової справи Онищенка" вимагає встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників схеми незаконного збагачення, а передусім його організаторів та бенефіціарів".

"Голову ДФС вже допитували в рамках цього провадження. Оперативним шляхом нам стало відомо про можливий виїзд підозрюваного за кордон, а також існувала ймовірність знищення доказів, тому прокурором вчора було прийнято рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій. Щойно розпочалися слідчі дії вчора вдень, голова ДФС миттєво опинився на лікуванні у Феофанії", - зазначив глава САП.

"Враховуючи можливості підозрюваного протидіяти слідству і любов до втеч за кордон учасників "газової справи" ми будемо клопотати в суді про обрання Насірову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та вимагати його відсторонення від посади", - додав Холодницький.

За його словами, наразі детективами НАБУ готуються відповідні клопотання до суду. 

Як повідомили у САП, слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

"Протягом зазначеного періоду Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обргрунтування та законних підстав, що спричинило шкоду державі, підтверджену висновком експерта, на суму близько 2 млрд. гривень", - нагадали у САП.

У свою чергу у НАБУ продемонстрували схему участі ДФС у розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування". 

Як відомо, 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування