Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник про інфаркт Насірова: Якщо встановлять факт симуляції, відреагуємо

П'ятниця, 3 березня 2017, 11:44

Якщо буде встановлено, що під час оголошення підозри главі ДФС Роману Насірову було підроблено медичний документ про стан його здоров'я та встановлено факт симуляції стану здоров'я, НАБУ реагуватиме на це згідно з чинним законодавством.

Про це на брифінгу 3 березня заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Якщо перевірка медичних документів встановить симуляцію чи потурання симуляції, якщо будуть намагання підробити якісь медичні документи або внести до них завідомо неправдиві дані, - і це буде встановлено, - будемо реагувати на це згідно чинного законодавства", - зазначив глава НАБУ.

Він нагадав ситуацію з вивченням стану здоров'я ще одного фігуранта "газової справи" - Валерія Постного, коли в результаті проведення експертизи було встановлено факт симуляції.

"Результати експертизи було враховано під час обрання запобіжного заходу", - нагадав Ситник.

Також він підкреслив, що під час оголошення підозри "прокурори вели себе максимально коректно".

"(Детективам і прокурорам) було дано чітку вказівку не застосовувати силу (під час оголошення підозри Насірову) без наявних для цього підстав. Підстав не було. Були роз'яснення медперсоналу і після того, як детективи зайшли до приміщення, було проведено процесуальні дії. Прокурори вели себе максимально коректно", - додав Ситник.

Як відомо, в ніч на 3 березня Насірову вручили підозру, при цьому йому стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний. Насіров перебуває у лікарні, лікарі діагностували в нього інфаркт.

За даними САП, у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, Насіров дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

У відомстві кажуть, що його дії завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування