ОБСЄ за тиждень 27 разів зафіксувала важке озброєння на передовій

Четвер, 30 березня 2017, 16:30

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг зазначає, що важке озброєння досі до кінця не відведено від лінії зіткнення сторін на Донбасі.

Про це він сказав на брифінгу в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-України".

Хуг також додав, що спостерігачі місії продовжують стикатися з перешкоджанням у виконанні свого мандата.

"За тиждень ми зафіксували 27 випадків присутності важкого озброєння на лінії зіткнення. 8 випадків на підконтрольних Києву територіях і 19 - на територіях, підконтрольних так званої "ДНР", - сказав він.

За його словами в суботу в районі підконтрольного "ДНР" н.п. Козацьке спостерігачі Місії зафіксували три танка Т-64.

"У вівторок в цьому ж районі представники т.зв. "ДНР" не пустили спостерігачів, один раз вистрілили в повітря і шість разів у землю. В цей же день в районі підконтрольному Києву н.п. Асланове наш безпілотник зафіксував наявність однієї САУ калібром 122мм. Там же по нашому безпілотнику стріляли", - розповів він.

Заступник голови СММ також підкреслив, що за тиждень спостерігачі зіткнулися з 6-ю випадками обмеження пересування по територіях, підконтрольним владі України і 17 разів - на підконтрольних "ДНР/ЛНР" територіях.

"Іноді нам перешкоджають агресивно. Наприклад в Петровському районі Донецька шість представників "ДНР" не пустили спостерігачів. Одна з цих осіб постійно тримала палець на спусковому гачку. В районі Знам'янки, підконтрольній "ЛНР", озброєна особа вистрелила в повітря", - розповів Хуг.

Як відомо, 29 березня тристороння контактна група узгодила повне дотримання режиму припинення вогню, яке набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...