Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа 2 травня: Суд арештував колишнього очільника рятувальників Боделана

Четвер, 30 березня 2017, 18:45

Печерський райсуд заочно заарештував колишнього начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, сина екс-мера Одеси Володимира Боделана у справі про пожежу в Будинку профспілок 2 травня 2014 року.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 березня, передають Українські Новини.

Слідство встановило, що 2 травня 2014 року він віддав незаконний наказ співробітникам відправляти пожежні машини на гасіння пожеж виключно за його особистим розпорядженням.

Це пов'язано з тим, що в той день група мітингувальників намагалася захопити пожежний автомобіль, який виїхав за викликом.

Близько 19:30 2 травня Боделан особисто прибув на Куликове поле і дивився, як починається пожежа в Будинку профспілок в Одесі.

Він віддав усний наказ не направляти бригаду пожежників для гасіння загоряння.

Надалі через погрози громадян, які перебували на Куликовому полі, начальник місцевого управління ГосЧС все-таки доручив підлеглим направити рятувальників до Будинку профспілок, але розпорядився направити тільки 1 автоцистерну.

Таким чином, в результаті свідомого залишення в небезпеці людей керівництвом ГУ ДСНС в Одеській області в Будинку профспілок загинули 42 людини.

З них 8 громадян загинули через травми при падінні з висоти, 9 - в результаті отруєння чадним газом, 12 – в результаті отруєння невідомими газами, парами і продуктами горіння.

Смерть ще 13 осіб настала в результаті опіків, тілесних ушкоджень через термічний вплив і шок через падіння з висоти.

У березні 2016 року Боделану було повідомлено про підозру. Він оголошений у міжнародний розшук.

Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування