Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ле Пен відмовилася з'явитися на допит у справі про розтрату

Субота, 4 березня 2017, 05:29

Кандидат в президенти Франції і лідер партії "Національний фронт" Марін Ле Пен відмовилася піти на допит до завершення президентської кампанії.

Про це пише BBC.

Ле Пен була викликана у справі про фінансові махінації в Європарламенті в магістрат (Судово-Прокурорський орган у Франції), передає агентство Франс прес.

Як заявив агентству адвокат політика Родольфо Боссель, Ле Пен повідомила суддям, що не з'явиться на розмову з ними до закінчення виборчої кампанії у Франції.

Виклик пов'язаний зі справою, яку ще два роки тому ініціювала міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра за запитом голови Європарламенту Мартіна Шульца.

У Шульца З'явилися підозри, що частина коштів, які партія Ле Пен отримала від Європарламенту, пішла не на ті цілі, на які вони видавалися.

Зокрема, в Європарламенті не виключають, що гроші, що видавалися партії на оплату праці помічників її євродепутатів, на ділі йшли на оплату праці інших партійних працівників.

Європарламент звинувачує Ле Пен в тому, що вона незаконно оплачувала роботу своєї помічниці по "Національному фронту" Катрін Гризе з європейських фондів.

Гризе, за даними, Європарламенту майже не виїжджала з Парижа, хоч мала працювати в Брюсселі і Страсбурзі. Європарламент вимагає, щоб Ле Пен повернула 300 тисяч євро у цій справі, що вона відмовляється зробити.

Аналогічні звинувачення стосуються працевлаштування її охоронця Тьєррі Леж’є. У зв'язку з цією справою в штаб-квартирі партії в лютому пройшли обшуки.

Колишній помічник Ле Пен Гаель Нофрі, який залишив партію, раніше заявив, що "Національний фронт" найняв його в 2012 році в виборчий штаб Ле Пен за фіктивним контрактом Європарламенту. ЗМІ пов'язують це зі спробою партії знизити офіційні витрати на передвиборну кампанію Ле Пен.

Як повідомлялося, Європарламент у четвер проголосував за те, щоб позбавити Ле Пен депутатської недоторканості через її твіти з фото, на яких ІДІЛ страчує людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування