Поклонська розповіла, що у Криму мироточить бюст останнього російського царя

Субота, 4 березня 2017, 12:59

Незаконно обрана депутат Держдуми, екс-"прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що у Сімферополі замироточив бюст останнього російського царя Миколи II.

Про це Поклонська заявила в інтерв'ю російському телеканалу "Царьград". 

"Вранці (3 березня) бюст Миколи II, государя нашого, який ми встановили у сквері біля каплиці, замироточив. Мені зробили фотографії, направили. Це диво, яке не пояснять ні вчені , ніхто. Це у 100-ту річницю... Адже государь нам допомагає, ... вони (царська сім'я) загинули для того, щоб ми зробили Росію процвітаючою і великою", - заявила Поклонська.

Як відомо, бюст Миколи II був встановлений у вересні 2016 року біля входу до каплиці Святих Царствених Страстотерпців біля прокуратури Криму, яку побудували на пожертви співробітників.

Зазначається також, що староста каплиці повідомив, що "мироточить не лише бюст, але і встановлені у каплиці ікони, а також репродукція фотографії царської сім'ї, яку зроблено у будинку Іпатьєва в Єкатеринбурзі. За його словами, мироточення почалося ще у 20-х числах лютого". 

На офіційному сайті Сімферопольської і Кримської єпархії РПЦ жодних повідомлень про мироточення у каплиці немає. 

Як відомо, Наталія Поклонська, яка раніше працювала в органах прокуратури України, була одним з найактивніших прихильників окупації Криму Росією. Її призначили "прокурором" окупованого півострова навесні 2014 року. Брала активну участь в якості обвинувача у справах проти кримських татар, Меджлісу і проукраїнських активістів.

Також Поклонська балотувалася і пройшла на виборах до Держдуми РФ, які проводилися 18 вересня 2016 року. 27 вересня, ставши депутатом Держдуми РФ від "Єдиної Росії", Поклонська написала заяву про відставку з посади прокурора окупованого Крима. 

МЗС України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня. Верховна Рада України ухвалила заяву про невизнання легітимності нової Держдуми.

В ЄС заявили, що не визнають виборів в Держдуму Росії. Канада, США і ряд інших країн також оприлюднили заяву про невизнання виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування