Луценко: підозру Насірову треба було вручати зранку

Неділя, 5 березня 2017, 14:54

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що співробітники НАБУ мали вручити підозру главі ДФС Роману Насірову не в п'ятницю пізно ввечері, а в суботу зранку.

Про це він написав у Facebook в коментарі до посту нардепа Мустафи Найєма.

"Генпрокурор навіть без юридичної освіти знає, що вручати підозру після 22 особі під загальним наркозом - табу. Варто виставити пост і зробити це зранку", - написав Луценко.

Пізніше він ще раз підкреслив, що треба було виставити пост під палатою і оголосити про підозру в зручний для слідства час.

Луценко також наголосив, що вкотре пропонує депутатам прийняти закон, за яким чиновники категорії А не можуть отримати заставу.

"Перших 4 місяці - арешт, щоб не впливали на свідків", - зазначив він.

Як повідомлялося, голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову вручили підозру у п'ятницю пізно ввечері.

За словами адвокатів Насірова, співробітники НАБУ вручили підозру голові ДФС, коли він був непритомний.

Після цього Насірова вивезли з "Феофанії" на ношах. Співробітник лікарні повідомив, що його перевозять в 3-ій корпус, в кардіореанімацію. За словами лікаря, у Насірова діагностували інфаркт міокарда.

Однак пізніше діагноз "інфаркт" не підтвердився.

Насіров підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

У суботу й неділю Солом'янський суд Києва не зміг обрати Насірову запобіжний захід. У суботу засідання було перенесено на неділю нібито у зв'язку зі станом здоров'я глави ДФС.

У неділю сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді. Прес-секретар Солом'янського райсуду Яна Квітченко повідомила, що заяву буде розглянуто в понеділок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...