Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі подумають про перенесення виборів президента

Вівторок, 7 березня 2017, 12:43

У Кремлі поки немає позиції щодо ідеї про проведення президентських виборів у 2018 році на третю неділю березня, тобто в день "приєднання" Криму до Російської Федерації.

Про це сказав речник резидента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи пропозицію російських сенаторів Андрія Клишаса й Анатолія Широкова перенести вибори президента на 18 березня.

"Поки що якоїсь позиції щодо цього не сформовано, тому тут знадобиться певний час, безумовно, щоб обміркувати цю ініціативу" – цитує Пєскова російський "Интерфакс".

На запитання, скільки часу потребуватиме розгляд цієї пропозиції, він відповів: "Скажімо так, в осяжній перспективі якась ясність тут з'явиться".

Раніше спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін у бесіді з кореспондентом назвав перспективною ідею проведення виборів 18 березня 2018 року.

Він зазначив, що це теж неділя, "а то, що цей день співпадає з чудовим святом, яке ми відзначаємо вже кілька років, – це дуже добре".

Раніше Клишас і Широков внесли на розгляд у Держдуму РФ низку поправок, які, у тому числі, передбачають можливість перенесення виборів президента РФ на 18 березня.

Чергові вибори президента Росії мають відбутися 11 березня 2018 року, бо за законом перший тур їх проходить у другу неділю місяця, в якому відбулися попередні вибори.

У випадку, якщо неділя, на яку припадають президентські вибори, збігається з неробочим святковим днем чи днем, який іде за неробочим святковим днем, або якщо ця неділя оголошена робочим днем, вибори лідера РФ призначають на попередню неділю, тобто на тиждень раніше.

Чинний президент Росії Володимир Путін має право знову бути висунутим на цю посаду, пояснювали раніше в Кремлі.

Як відомо, 16 березня 2014 року Росія провела в українській Автономній республіці Крим незаконний "референдум", який проігнорували більшість кримських татар і патріотів України. Уже за два дні, 18 березня, на його підставі ставленики Кремля підписали у Москві "договір" про включення Криму в цілому й Севастополя зокрема до складу РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: