Насіров сидить у не найкомфортнішій камері з 1 співкамерником – Мін'юст

Вівторок, 7 березня 2017, 14:29
Украинская правда
Українська правда

Відсторонений голова ДФС Роман Насіров утримується у чотиримісній камері Лук'янівського СІЗО.

Про це на брифінгу у вівтрок заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

"Роман Михайлович перебуває в Лук'янівському СІЗО на загальних умовах. Там чотиримісна камера, скажу відверто, це не найкомфортніша камера", - зазначив він. За словами чиновника, в камері точно є туалет, а чи є там душ, він не знає.

За словами заступника міністра, разом з Насіровим наразі утримується в камері одна людина. При цьому Чернишов заявив, що не знає, хто це.

Також Чернишов повідомив, що в СІЗО Насірову провели обстеження. "Було проведене медичне обстеження штатного лікаря, стан його здоров'я задовільний, за медичною допомогою він не звертався", - сказав він.

Крім того заступник міністра повідомив, що Насіров заявив керівництву СІЗО про своє небажання спілкуватися з пресою.

Також в коментарі "УП" заступник міністра юстиції зазначив, що ніяких медичних препаратів Насіров надати йому не просив.

Черниш розповів, що у разі внесення застави діятиме наступний механізм. "Коли буде внесено заставу, то передаються документи про підтвердження застави, і наступної доби ми його відпускаємо", - заявив Чернишов.

При цьому він наголосив, що браслет на нього вдягатимуть співробітники відповідних органів, а не СІЗО. "Браслет маємо вдягати не ми. Ми Мін’юст, а не НАБУ", - сказав Чернишов.

На запитання журналістів, чи можуть Насірова перевезти в Феофанію, заступник міністрів зазначив, що це малоймовірно. За його словами, якщо людина, яка перебуває в СІЗО, звертається з приводу стану свого здоров’я, то її обстежує черговий в СІЗО лікар. "Він прийме попереднє рішення щодо стану і діагнозу. Якщо цей лікар не може встановити діагноз і надати допомогу, він може викликати лікаря з тієї лікарні, які є в нашому переліку, за тим попереднім діагнозом, який поставлено", - заявив Чернишов.

 

Як додав Черниш, теоретично Насірова можуть перевезти в Феофанію лише в тому випадку, якщо йому буде зле, і буде визначено, що надати допомогу йому можуть лише у Феофанії.

"Якщо буде поставлений діагноз, що надати допомогу може тільки Феофанія наприклад, то тоді він може бути вивезений туди", - сказав Чернишов.

Також чиновник повідомив, що у Насірова немає при собі мобільного телефону, він може ним користуватися тільки у визначений час. 

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду"

Як відомо, вночі 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Роман Кравець, Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...