Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Керівник внутрішньої безпеки ДФС подав у відставку

Вівторок, 7 березня 2017, 16:16

Юрій Шеремет подав у відставку з посади керівника управління внутрішньої безпеки Державної Фіскальної служби України.

Це сам Шеремет підтвердив "Українській правді".

"Написав заяву зранку. Мене виховували відповідати за свої слова, нехай встановлюють об'єктивну істину", – зазначив він.

Раніше Шеремет анонсував подібний крок у соціальній мережі Facebook.

Зокрема в ніч на 7 березня він написав про побоювання прокуратури і свій зв'язок з відстороненим главою ДФС Романом Насіровим:

"Щойно державний обвинувач при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу Р.Насірову наголосив, що одним із ризиків чому на час слідства він повинен бути під вартою є те, що я знайомий з ним зі школи і якщо він буде на волі зможе зі мною спілкуватись і через мене впливати на працівників ДФС що унеможливлює об'єктивність слідства", – писав Шеремет.

"Щоб уникнути такого ризику публічно даю слово державному обвинувачу зранку звільнитись з посади керівника внутрішньої безпеки ДФС України. Я виключно за забезпечення об'єктивності та встановлення істини у справі", – писав тоді чиновник.

Читайте також: "Дві ковдри, 10 адвокатів та 100 мільйонів. П'ять днів із життя Романа Насірова"

Як відомо, вночі 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування