Волинець: На Львівщині шахтарі припиняють відвантажувати вугілля і збираються на пікет

Четвер, 9 березня 2017, 04:58

Шахтарі Червонограда Львівської області розпочинають акцію з припиненням відвантаження вугілля через заборгованість по заробітній платі та збираються 9 березня пікетувати обласний суд Львова.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Місцеві шахтарі Червонограда розпочали акцію з припиненням відвантаження вугілля споживачам без зупинки видобутку через заборгованість по заробітній платі. А завтра (9 березня) вони розглядають можливість пікету обласного суду у м. Львові, де буде розглядатися справа щодо розблокування рахунку ДП "Львіввугілля", - написав він 8 березня.

Він підкреслив, що шахтарі ухвалили остаточне рішення з 9 ранку 9 березня припинити відвантажувати вугілля і пікетувати суд.

Також Волинець розкритикував главу Львівської ОДА Олега Синютку, який 8 березня зустрічався з шахтарями. За його словами, гірники не почули від керівника області "ні слова конкретики про зарплату, про безпеку праці".

Крім того, Волинець повідомив, що на шахті "Степова" розслідуються причини вибуху: працює Державна комісія, комісія Держпраці, поліція і експертна комісія.

Як відомо, 2 березня на Львівщині на шахті "Степова" стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм. 

За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші.  За фактом відкрито кримінальне провадження.

Пізніше кількість гірників, які перебувають на лікуванні, збільшилася до 23 осіб, 9 з них перебувають у важкому стані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування