Порошенко доручив МЗС активізувати роботу для отримання "безвізу"

Четвер, 9 березня 2017, 13:09

Президент Петро Порошенко втішений згодою профільного комітету Європейського парламенту на безвізовий режим для українців і закликає дипломатів працювати над остаточним рішенням про це.

"Вітаю позитивне рішення Комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ щодо запровадження безвізового режиму для України", – повідомляється у Facebook українського лідера.

Порошенко подякував доповідачці Марії Габріель та членам комітету за підтримку України та "об’єктивну оцінку реформаторських зусиль української влади із належної реалізації відповідних критеріїв".

"Останній етап парламентської компетенції – розгляд рішення про безвізовий режим для українців на пленарній сесії Європейського парламенту на початку квітня", – зазначив президент.

"Доручив МЗС активізувати відповідну роботу для якнайшвидшого ухвалення позитивного вердикту ЄП", – поінформував він.

"Після цього останнє слово в процесі візової лібералізації – за державами-членами ЄС. Сподіваюся на підтримку європейських столиць цього довгоочікуваного рішення", – наголосив Порошенко.

Як відомо, 2 березня комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення про візову лібералізацію для України.

9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. 39 членів комітету підтримали це рішення, 1 утримався і 4 проголосували проти.

Пропозицію щодо візової лібералізації для України Європарламент, як очікується, розгляне 5 квітня.

Після цього документ має ухвалити Рада ЄС. У разі позитивного рішення українські громадяни, які мають біометричний паспорт, зможуть подорожувати до країн Євросоюзу без віз уже в червні цього року.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування