Страсбург визнав, що РФ засилає ув'язнених надто далеко

Четвер, 9 березня 2017, 13:38

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав, що Росія порушує Конвенцію з захисту прав людини, відправляючи ув'язнених в місця позбавлення волі за тисячі кілометрів від їх родин.

Про це повідомляє Коммерсант.

Тепер Росія повинна виплатити родичам чотирьох ув'язнених близько €30 тис. Уряд РФ не визнав порушення права заявників на повагу до сімейного життя.

Нагадаємо, що більшість українських в'язнів в РФ утримуються за кілька тисяч кілометрів від їхніх родин. Зокрема, кримчани Олег Сенцов - в Якутську, Олександр Кольченко – в Челябінську.

Рішення ЄСПЛ винесено у справі "Полякова та інші проти РФ", що об'єднала чотири скарги родичів ув'язнених, яких РФ відправила у віддалені від їх сімей колонії. ЄСПЛ визнав, що такі рішення і відмови влади перевести засуджених ближче до дому порушують гарантоване ст. 8 Конвенції право на повагу до приватного і сімейного життя.

У рішенні суду йдеться, що відстань між в'язницями і будинками сімей ув'язнених становить від 2 тис. до 8 тис. км. Це перешкоджає побаченням або зовсім їх виключає, але російські закони допускають таке втручання ФСВП в сімейне життя засуджених, що не відповідає міжнародним стандартам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування