Суд дозволив заочно розслідувати злочини ватажка "Війська Донського"

Четвер, 9 березня 2017, 14:46

Печерський районного суд дозволив здійснювати заочне досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо ватажка незаконного збройного підрозділу "Всевелике військо Донське" громадянина РФ Миколи Козіцина.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ у четвер.

"Останній у квітні 2014 року на території Російської Федерації утворив незаконне збройне формування "Всевелике військо Донське" з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України та до листопада 2014 року в Луганській області у складі терористичної організації "ЛНР" організовував та безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції", - сказано у повідомленні.

Вказується, що Козіцин також організовував вчинення "підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих мешканців з метою заволодіння їх майном, незаконне позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, мордування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі вагітними жінками".

Також зазначається, що найближчим часом обвинувальний акт стосовно Козіцина буде направлено до суду, де буде ініційоване питання здійснення спеціального судового провадження.

Як відомо, 29 грудня головна військова прокуратура оголосила про підозру командиру незаконного збройного формування "Всевелике військо Донське" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Миколі Козіцину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування