Скаргу Насірова розглядатиме суддя, син якого працює в прокуратурі

Четвер, 9 березня 2017, 15:19

Апеляційну скаргу відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова 13 березня розглядатиме суддя Віктор Глиняний.

Як заявляє ініціатива Prosud, він був "рекордсменом" за кількістю скарг на нього в Апеляційному суді Києва, бо може мати конфлікт інтересів.

"За період з 2012 по 2015 рік на суддю Глиняного надійшло 35 (!) скарг – це рекорд серед суддів апеляційного суду. Більшість скарг була зв’язана з небажанням судді Глиняного брати самовідвід", – зазначаються активісти.

"Чому сторони так часто вимагають самовідвід судді Глиняного? Тому що син судді Сергій Вікторович Глиняний працює на посаді прокурора відділу участі прокурорів у судовому провадженні з перегляду рішень в Апеляційному суді міста Києва управління підтримання державного обвинувачення в суді. А отже дуже часто виступає обвинувачем в суді, де працює його батько", – уточнюють вони.

За даними ініціативи Prosud, "лише за останні пару років Віктор Петрович встиг засвітитися в ряді одіозних справ – таких як, розгляд скарг Олександра Єфремова, Геннадія Корбана, Стаса Краснова".

"Живучи виключно на одну заробітну плату, суддя Глиняний зміг зекономити свою річну зарплату у вигляді готівки, побудувати будинок площею 174 кв м в Києві, отримати в дарунок квартиру в столиці та придбати автомобіль BMW X5 2013 року випуску", – заявляють активісти.

Як відомо, у ніч на 3 березня Насірову вручили підозру в лікарні "Феофанія" – нібито вже коли він втратив свідомість. У чиновника нібито діагностували інфаркт.

3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова з посади голови ДФС на час розслідування у справі про надання відстрочки на виплату податкового боргу декільком компаніям, пов’язаним із нардепом Олександром Онищенком.

У Солом'янському райсуді Києва три доби не могли обрати Насірову запобіжний захід, але він залишався під вартою, оскільки суд блокували небайдужі громадяни.

Вночі 7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень.

І захист чиновника, і Антикорупційна прокуратура вирішили оскаржувати це рішення. У САП невдоволені малим розміром застави.

Насіров перебуває  у Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News