Міноборони РФ готується утилізувати тонни військового озброєння та боєприпасів

Субота, 1 квітня 2017, 21:35

Міноборони РФ оприлюднило дані про плани та обсяги утилізації озброєння, яке "входить до складу рухомого майна ЗС РФ, але не затребуване в інтересах захисту держави".

Відповідні дані містяться у пояснювальній записці до проекту поправок до указу президента РФ "Про зміну порядку реалізації військового майна, що вивільняється, акціонування і приватизації підприємств військової торгівлі". 

У тексті зазначається, що утилізація озброєння, яке не знайшло застосування у Міноборони Росії, має відбутися до кінця 2020 року, на її реалізацію знадобиться понад 50 мільярдів рублів з бюджету. 

Так, до кінця 2020 року має бути утилізовано 9,9 тис. од. бронетанкової техніки, 21,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння, близько 7 млн. од. стрілецької зброї, понад 150 млн. од. боєприпасів, 140 тис. ракет загальновійськового призначення, майже 2 тис. літаків і вертольотів, значна кількість інших видів озброєння.

У записці також вказано, що у 2016 році в Міноборони Росії реалізовано 207 800 тонн брухту чорних та 5 300 тонн брухту кольорових металів, а у 2017 році планується реалізувати 230 тис. тон металобрухту.

 

"Розширення географії застосування і обсягів завдань, що стоять перед ЗС РФ, у т.ч. в Арктичній зоні та районах Крайньої Півночі, терміни вивільнення, реалізації та вивезення брухту чорних і кольорових металів з території військових частин не задовольняють сучасним вимогам. Тривалі терміни перебування списаної військової техніки на паркових та складських територіях вимагають додаткових фінансових витрат, пов'язаних з її охороною, створюють передумови до розкрадань", - зазначено у документі.

Згідно з документом, в результаті ухвалення проекту поправок єдиним реалізатором брухту чорних і кольорових металів, що належить Міноборони, стане ТОВ "ТрансЛом". 

Громадське обговорення розміщеного документу триватиме до 13 квітня, антикорупційна експертиза - до 5 квітня.  

Як зазначив нардеп від Народного фронту Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, таким чином в РФ планують списати тисячі одиниць озброєння і військової техніки, які було перекинуто на Донбас за 3 роки з початку російської агресії. 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування