У Москві на "прогулянці опозиції" - масові затримання

Неділя, 2 квітня 2017, 15:58

У Москві біля метро "Маяковская" на Тріумфальній площі почалися масові затримання учасників "прогулянки нової опозиції".

Як повідомляє Інтерфакс з посиланням на  джерела у правоохоронних органах, наразі понад 40 людей, середи яких - кілька неповнолітніх, відправили до автозаків за "спробу проведення несанкціонованої акції". 

За словами представника поліції, серед затриманих переважна більшість - "представники націоналістичних організацій і угрупувань".

За даними "Новой газеты", близько 100-150 осіб рухаються по Тверській вулиці, слідом за ними їдуть два автозаки і йде ОМОН. 

"Людей вихоплюють з натовпу і відводять в автозак один за одним. ... Три автозаки із затриманими вже поїхали, на місці залишається ще один", - йдеться у повідомленні. 

Раніше ОМОН встав в оточення, щоб витіснити людей з Тверської вулиці.

Як повідомляє RTVi, також на Манежній площі були присутні "люди з прапорами СРСР, портретами Леніна і Сталіна". 

"Раптово з'явилися... Їх ніхто  не затримує", - йдеться у повідомленні. 

 
 

У столичному главку поліції заявили, що за порушення громадського порядку на Тверській вулиці в районі Тріумфальної площі були затримані 29 осіб. 

"Зараз вони доставляються у територіальні органи поліції для складання протоколів про адміністративні правопорушення", - заявили у ГУ МВС по Москві. 

Як повідомляє ТАСС, поліція використовує гучномовці і пропонує учасникам акції розійтися, навколо площі діють посилені заходи безпеки. "Співробітники поліції (...)  пропонують розійтися, систематично затримують учасників акції та витісняють їх з проїжджої частини та тротуару в бік Тріумфальної площі", - йдеться у повідомленні. 

Раніше повідомлялося про затримання на площі школяра. Також поліція затримала активіста, який говорив про те, що президент Росії Володимир Путін "наш лідер" і "the best", пише Дождь,.

Кілька днів тому у соцмережах почали з'являтися заклики вийти на акцію протесту в Москві 2 квітня. У Генпрокуратурі зажадали заблокувати сторінки, де містилися такі заклики, а в міській поліції застерегли мешканців від участі в акції. Там підкреслили, що заявка на проведення акції в Москві 2 квітня не подавалася в мерію, і захід не санкціоновано.

Напередодні стало відомо, що Слідчий комітет РФ порушив справу про заклики до масових безладів у центрі Москви. Правоохоронці встановлюють особи людей, які закликали в інтернеті "до екстремістських дій". 

Вранці 2 квітня поліція встановила огорожі на Манежній площі і біля Історичного музею, до центру Москви стягнули співробітників ОМОНу і Росгвардіі. Такі заходи були прийняті у відповідь на чутки про підготовку неузгодженої акції. Журналіст радіостанції "Ехо Москви" Володимир Варфоломєєв у своєму інстаграмі написав, що при вході на Червону площу поставили металошукачі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування