Через теракт в РФ Нацполіція посилює заходи безпеки до кінця Євробачення

Понеділок, 3 квітня 2017, 17:54

Національна поліція посилює патрулювання на станціях Метрополітену у зв'язку з тератом у Санкт-Петербурзі, яке триватиме до кінця проведення "Євробачення".

Про це "Українській правді" повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"У зв'язку з подіями в Росії в Санкт-Петрбурзі керівництво Нацполіції дало відповідні доручення щодо посилення патрулювання на станціях метрополітену в Києві, Дніпрі та Харкові", - сказав він.

"Посилення відбудеться за рахунок додаткових нарядів поліції та залучення військовослужбовців Нацгвардії, працюватимуть також кінологи та вибухотехніки", - додав Тракало.

"Нацполіція закликає громадян в разі виявлення підозрілих речей без нагляду одразу інформувати поліцію. Закликаємо з розумінням поставити до таких посилених заходів", - зазначив Тракало.

На уточнююче питання, чому посилення режиму відбувається в Україні, якщо теракт стався у іншій країні, Тракало зазначив:

"Ми аналізуємо всі події з загибеллю громадян, наприклад в Європі. І Росія не виняток. Ми посилюємось, оскільки працюємо на упередження", - додав він.

Тракало уточнив, що посилений режим триватиме до кінця проведення Євробачення.

Як відомо, у Росії в Санкт-Петербурзі близько 16:00 у понеділок стався вибух між станціями метро "Технологічний інститут" та "Сінна площа".

Згідно із останньою інформацією, офіційно в Росії підтверджують загибель 9 людей при вибуху в метро міста, 20 людей поранені.

Слідком РФ розглядає версію вчинення теракту.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування