Управління державою в умовах НС: Стали відомі подробиці концепції

Четвер, 28 вересня 2017, 18:41

Реформована Концепція системи управління державою в умовах надзвичайного чи воєнного стану дозволить прискорити ухвалення спільних рішень державними органами влади.

Про це "Українській правді" розповів співрозмовник в органах держвлади, знайомий з процесом вироблення документа, відповідаючи на питання, що саме змінить нова концепція.

За словами співрозмовника, згідно з Конституцією 2004 року, для проведення певних заходів потрібна велика кількість узгоджень. В умовах кризової ситуації, як то воєнний надзвичайний стан – це неприйнятно, зазначив співрозмовник.

"Концепція визначає, в якому напрямку має розвиватися нормативна база, щоб в умовах надзвичайного чи воєнного стану система була працездатна", - пояснив співрозмовник.

Він уточнив, що концепція має гриф "для службового користування", "оскільки там прописані конкретні напрями, акти, хто з ким має взаємодіяти у надзвичайній ситуації".

Як відомо, рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення "Про Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період" 13 вересня.

Президент затвердив її указом 25 вересня, але на сайті глави держави про це повідомили 28 вересня.

Саму концепцію прес-служба президента не оприлюднює.

Як відомо, після початку АТО до законів про Надзвичайний і воєнний стан були внесені деякі зміни. Закон про правовий режим воєнного стану був змінений в липні 2016 року. Закон про Надзвичайний стан був змінений у 2015 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News