Україні залишилося на 0,1% підготуватися до опалювального сезону

Понеділок, 2 жовтня 2017, 11:23

Вже 99,9% соціальних об'єктів України підготовлено до опалювального сезону.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на селекторній нараді, повідомляють "Українські новини".

"На сьогодні, за нашою інформацією, стан готовності соціальних об'єктів становить 99,9%", – сказав він.

За словами Зубка, готовність житлового сектора до опалювального сезону становить 99,4%, ступінь готовності котелень – 99%.

При цьому міністр зазначив, що, за інформацією міністерства, ступінь готовності до опалювального сезону в Києві становить 99%.

У зв'язку із заявами компанії "Київенерго" про низьку готовність міста до подачі тепла Зубко наголосив, що місцева влада повинна уточнити дані про готовність.

Віце-прем'єр також зазначив, що якщо температура на вулиці становитиме 8°С понад три доби, то необхідно вмикати опалення.

"Я б сьогодні звернувся до міських голів із дуже серйозним вимогою, щоб стежили за температурою повітря на вулиці", – закликав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За прогнозом сьогодні ми бачимо, що середньодобова температура, яка буде нижче 8°С, – вона буде десь 15 жовтня", – заявив Зубко.

При цьому опалення в соціальних об'єктах має вмикатися, якщо температура в приміщенні опускається нижче 16°С, незалежно від температури на вулиці.

Олена Рощенко, УП, доповнено о 12:21

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування