Аваков вважає, що звинувачення проти Трояна безперспективні

Понеділок, 2 жовтня 2017, 14:45

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що всі звинувачення проти його заступника Вадима Трояна є надуманими і не мають жодної слідчої і судової перспективи.

Про це Аваков заявив на брифінгу в Києві в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"Дійсно, у Трояна було проведено обшук. У рамках цього обшуку мічені гроші, які нібито йому передали, знайдені не були, після чого ті звинувачення, які стосовно нього були, розсипалися", - сказав Аваков.

Міністр додав, що була затримана помічниця Трояна і ще двоє осіб, які обговорювали між собою матеріали однієї з кримінальних справ. Аваков уточнив, що до цієї справи Троян не мав безпосереднього відношення.

На думку міністра, ця справа не має перспективи.

"Троян перебуває на роботі, виконує свої службові обов'язки і сподіваюся, що буде виконувати їх чесно і гідно, як і раніше", - сказав Аваков.

Як раніше повідомляла "Українська правда", перед тим, як провести обшук у Трояна, Луценко зателефонував Авакову і попросив, щоб обшук дали провести без конфліктів. Міністр нібито погодився, але попросив не чіпати родину свого зама. У той же день Аваков дзвонив в Адміністрацію президента. В результаті було скликано засідання "стратегічної дев'ятки".

За інформацією співрозмовника, "розрулювання" тривало шість годин.

Як повідомлялося, раніше за підозрою в систематичному вимаганні із загрозою життю і здоров'ю у представника одного з підприємств було затримано трьох осіб, зокрема, помічник заступника міністра внутрішніх справ України і заступник керівника громадської організації "Громадянський корпус" Азов ".

У зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, в тому числі і вдома у Трояна.

Пізніше в СБУ заявили, що Троян не є підозрюваним у цій справі, а інформація про його можливу причетність до протиправної діяльності виявилася недостовірною і не підтвердилася.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування