Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ "передумала": кавказці, які застрелили прикордонника, проривалися в Україну

Понеділок, 2 жовтня 2017, 15:40

Російська сторона підтвердила, що курський прикордонник загинув при перестрілці з невідомими, що спробували прорватися в Україну.

Про це повідомляє 2 жовтня видання "РИА Новости", посилаючись на Федеральну службу безпеки РФ.

"Інцидент стався 30 вересня в селищі Тьоткіне Глушківського району Курської області. Двоє невідомих намагалися проникнути на територію України поза пунктом пропуску. При перевірці документів вони чинили збройний опір курським прикордонникам", – йдеться в повідомленні.

Під час перестрілки один з чоловіків підірвав себе, другого вдалося затримати. Один з прикордонників загинув через "несумісні з життям" поранення.

Раніше 1 жовтня російське держагентство ТАСС повідомило, що в районі селища Тьоткіне Курської області група прикордонників проводила операцію "Нелегал", в ході якої перевіряла сарай. Усередині ховалися озброєні люди, які застрелили на місці прикордонника-кінолога, після чого зав'язалася бійка, в ході якого було вбито трьох нападників.

У повідомленні російських ЗМІ стверджувалося, що ці "бойовики" нібито перетнули кордон з боку України і що вони нібито поверталися з Сирії через територію України в одну з російських північнокавказьких республік.

У свою чергу українські прикордонники спростували це повідомлення, вказавши, що кавказькі бойовики, які вбили російського прикордонника на території неподалік від українського кордону, рухалися в бік України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування