Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд починає розгляд справи проти Насірова

Понеділок, 27 листопада 2017, 13:44

У понеділок, 27 листопада, у Шевченківському райсуді Києва відбудеться перше засідання у справі проти голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє у Facebook сам відсторонений очільник ДФС.

"Сьогодні прокурори САП ще знайомились з матеріалами захисту, які повністю спростовують незаконну підозру... Їм треба було би закривати справу, але вони її вже передали в суд", - пише він.

Як відомо, це буде підготовче слухання. Обвинувальний акт підозрюваному вже вручили.

За словами Насірова, його адвокати подали до САП клопотання про закриття кримінального провадження.

"Для цього у нас є всі підстави. Основні позиції такі:

  1. Немає події злочину. Не говорячи вже про склад злочину.
  2. Рішення про податкові розстрочки і податкові зобов’язання є законними та обґрунтованими. Взагалі немає зловживання службовим становищем.
  3. Не завдано ніякої шкоди державі чи то окремим особам.
  4. Не було ані умислу, ані будь-якої вигоди", - пояснює він.

Фіскал заявляє, що за час керування ДФС видав близько 10 тисяч розстрочень для приблизно 5-6 тисяч компаній, і детективи НАБУ взялись за нього тільки тому, що одне з цих розстрочень стосувалося контрагента, який проходить по кримінальній справі бюро.

"Судячи з усього, детективи антикорупційного бюро вирішили за рахунок мого прізвища додати піарівської ваги своїм діям", - зазначає він.

Як відомо, Роман Насіров був затриманий 2 березня 2017 року

У понеділок 13 березня Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити під вартою відстороненого голову ДФС Романа Насірова.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування