Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів деталі обшуків у чиновників Запоріжжя

Четвер, 21 грудня 2017, 14:36

Обшуки у чиновників Запоріжжя стосуються корупційних діянь депутата облради від "Самопомочі" Владислава Марченка та його брата Марка. Третій фігурант справи втік.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

За його словами, Харківська прокуратура та Київська СБУ 21 грудня провели 30 обшуків у Запоріжжі.

"Справа стосується депутата облради та його брата, які через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн грн) та шкільні спортмайданчики (84 млн грн) з наперед визначеним переможцем", - повідомив Луценко. 

"Справа в тому, що підозрюваним організатором схеми є заступник голови Запорізької облради В. Марченко, який, згідно з даними слідства, разом з братом – очевидно в порядку сімейної самопомочі – лобіювали свої фірми через зв'язки з екс-опоблоківцем заступником мера Пустоваровим", - додав Луценко.

 
Брати Марченки: Владислав і Марк 
Фото з Facebook

За його словами, у схемі була також задіяна голова міського осередку партії "Самопоміч" - вона займалася переведенням грошей в готівку.

"Я розумію емоції пана очільника фракції у ВР: його людей затримано, а опоблоківець втік через вікно і в тапках по снігу втік. Не розумію лише – де тут політичні репресії?", - підсумував Луценко.  

Як відомо, 21 грудня Харківська обласна прокуратура проводить обшуки у чиновників міста Запоріжжя за фактом привласнення майна. Наразі арештували керівника Запорізької обласної організації  "Самопомочі", заступника голови облради Владислава Марченка. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування