Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві "День вільних виборів" блокують силовики, поліція прийшла до Яшина додому

Неділя, 24 грудня 2017, 13:46

Поліцейські перешкодили підготовці до проведення свята "День вільних виборів" у Лермонтовському сквері в центрі Москви.

Про це повідомив глава муніципального округу Красносельський Ілля Яшин, пише "Дождь". 

За його словами, у сквері з'явилися "полковники МВС і бійці другого оперативного полку".

"Заважають збирати сцену", - написав Яшин. Як саме вони це роблять, він не уточнив.

На місці збору сцени у сквері були присутні заступник голови ради муніципальних депутатів Красносільського району Петро Царьков і депутат Олексій Горинов, Царьков вів бесіду з поліцейськими, які прибули у сквер, і вимагає "припинити незаконні дії".

Згодом Яшин оголосив про збори жителів району у Лермонтовському сквері, де раніше планувалося провести "День вільних виборів", заявивши, що підготовку до свята "зірвала" поліція.

На збори може прийти будь-то, але без "символіки, плакатів і прапорів", уточнив Яшин.

"Ніхто не має права заборонити главі округу, який переміг на виборах,  зустрітися зі своїми виборцями на території свого району. Тому приходьте сьогодні о 15:00 у Лермонтовський сквер, я буду радий вас всіх бачити", - написав Яшин.

Станом на 14:30 за київським часом, додому до глави округу Красносельський Іллі Яшину прийшла поліція, повідомляє "Дождь". 

Поліцейські ходять поверхами будинку і шукають Яшина.

Згодом заступник Яшина Дмитро Таралов повідомив, що Яшина зупинила поліція біля будинку, коли той ішов на зустріч у Лермонтовський сквер.

"Зачитують подання прокуратури. Забороняють зустріч з депутатами", - повідомив Таралов.

Сам Яшин пізніше заявив в Твіттері, що вже перебуває у Лермонтовському сквері.

 

Напередодні у Лермонтовський сквер привезли залізні огорожі, частину з них встановили по периметру скверу, перекривши всі, крім одного, виходи і входи. Частина огорож виявилися невикористаними, їх поставили у одного з входів в сквер. Незважаючи на це, до скверу можна було вільно потрапити.

22 грудня Мосміськсуд ввів у дію заборону на проведення "Дня вільних виборів" у Красносільському районі. Таке рішення суд ухвалив за позовом муніципального депутата цього округу від партії "Єдина Росія". Яшин після цього заявив, що заборона не має права і свято відбудеться. 

24 грудня поліція Москви попередила громадян, що масовий захід, який заплановано на неділю у Лермонтовському сквері, владою не узгоджено і буде вжито всіх заходів для його припинення, пише Інтерфакс.

Організаторам акції пропонувався альтернативний майданчик для проведення заходу, заявили у поліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: