Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичі "бранців Кремля" вимагали під АП зустрітися з Порошенком

Середа, 21 лютого 2018, 15:01

Родичі ув'язнених Росією українців під Адміністрацією президента вимагали зустрічі з главою держави Петром Порошенком.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що родичі бранців Кремля 21 лютого прийшли до будівлі Адміністрації президента і вимагали, щоб Порошенко розповів про перспективи звільнення їхніх рідних.

Повідомляється, що перед АП активісти планували облаштувати "місце для президента", де його чекатимуть рідні та близькі "в’язнів Кремля".

 
фото Радіо Свобода
 
фото Радіо Свобода

До учасників акції вийшла представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка повідомила, що 22 лютого відбудеться зустріч за участю представників родичів політв’язнів, омбудсмена й інших зацікавлених осіб.

Вона додала, що питання звільнення політв'язнів постійно порушують на зустрічах у Мінську.

"Питання звільнення заручників піднімається і під час зустрічей спеціального представника США Курта Волкера з радником президента Путіна Сурковим. Що для нас дуже важливо, що тут американська сторона займає консолідовану позицію з Україною. Неодноразово і самі заручники, і я через всі наші контакти, ми передавали пану Волкеру всі списки", - зазначила Геращенко.

 
фото Радіо Свобода

Повідомляється, що раніше голова громадської організації "Об’єднання родичів політв’язнів Кремля" Ігор Котелянець в ефірі "Радіо Свобода" розповів, що організація представляє інтереси 66 громадян України.

"Це українці, офіційно визнані правозахисними українськими організаціями та деякими міжнародними організаціями такими, що незаконно утримуються за політичними мотивами владою Росії на території Криму або на території Росії. Власне, ми всі за них боремось", – розказав Котелянець.

Він впевнений, що політв’язні не є темою переговорів у рамках Мінського формату.

За його словами, наразі жодне відомство чи особа не спеціалізуються на звільненні політичних в’язнів з Росії чи анексованого нею півострова.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: