Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третьяков пригрозив виходом із коаліції

Четвер, 8 лютого 2018, 10:39

Депутат від БПП, голова комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей із інвалідністю Олександр Третьяков готовий вийти з коаліції.

Він написав у Facebook, що причиною цього є бездіяльність суб'єктів владних повноважень щодо соціального захисту ветеранів, учасників АТО і учасників Революції Гідності.

Третьяков зазначив, що 7 лютого на засіданні комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей із інвалідністю розглядали питання підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям, а також питання ухвалення Кабміном актів, необхідних для посилення соціального захисту учасників АТО, Революції Гідності та членів сімей загиблих.

"Щоб закон №2203 набув чинності вчасно, 24 лютого 2018 року, Кабміну необхідно ухвалити 13 підзаконних актів. Скільки ухвалено? Нуль", – обурився депутат.

"Питання створення Міністерства у справах ветеранів, яке б взяло на себе відповідальність за забезпечення соцзахисту, також залишається в підвішеному стані", – додав він.

Третьяков звернувся до представників виконавчої влади – Кабінету міністрів, прем'єр-міністра та профільного міністра соціальної політики, якому підпорядкована Держслужба у справах ветеранів і учасників АТО:

"За час роботи головою комітету я вже втомився слухати претензії з приводу того, що не належить до компетенції нашого комітету і моєї, як народного депутата. Втомився з місяця в місяць, із року в рік, як народний депутат, вислуховувати скарги про бездіяльність виконавчих органів влади і координувати роботу органів виконавчої влади при ухваленні конкретних рішень, що стосуються соціального захисту ветеранів".

"Ми свою частину роботи виконуємо якісно, про що свідчить кількість підготовлених законопроектів, ухвалених законів, які стосуються компетенції нашого комітету. Складнощі і бездіяльність починаються на етапі реального втілення в життя", – заявив депутат.

"Я готовий вийти з коаліції, тому що більше не можу терпіти і бути її членом, відповідаючи за цю бездіяльність. Або нехай тоді виконавчі органи влади також несуть відповідальність, як члени тієї ж коаліції, за свої дії", – попередив Третьяков.

Він планує просити фракцію підтримати його вихід з коаліції. "Якщо фракція не підтримає, я готовий вийти і з фракції", – додав Третьяков.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: