Затримали 5 підозрюваних у вбивстві Олешка – поліція

Середа, 1 серпня 2018, 08:39
Затримали 5 підозрюваних у вбивстві Олешка – поліція

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві учасника АТО і громадського активіста Віталія Олешка, відомого як "Сармат".

Про це повідомляє Національна поліція зранку 1 серпня, не називаючи імені, але вказуючи обставини смерті.

Поліцейські зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у місті Василівка Запорізької області. Ще один зловмисник був розшуканий та затриманий у Бердянську.

Перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив, що на одній із вулиць Бердянська знайшли автомобіль ЗАЗ, із якого вилучили обріз мисливської рушниці.

Окрім того, у результаті введення в дію плану "Сирена" на посту у Василівці поліцейські зупинили автомобіль розшукуваних. 

"Ми встановили, що четверо осіб, які перебували в ньому, причетні до вбивства мешканця Бердянська. Паралельно у Бердянську був затриманий ще один, п’ятий, підозрюваний" – повідомив Аброськін.

"На теперішній час всі п’ятеро затримані у порядку ст. 208 КПК України", – додав він.

Вирішується питання оголошення їм про підозру у вбивстві.

Імен затриманих поліція поки не повідомляє.

"Дякую поліцейським за проведену роботу. Також висловлюю подяку нашим громадянам, які не залишились осторонь та активно сприяли поліції у встановленні осіб злочинців", – зазначив Аброськін.

Досудове розслідування умисного вбивства (ч.1 ст.115 ККУ) триває.

У понеділок ввечері була неофіційна інформація про затримання одного підозрюваного.

Нардеп і член колегії МВС Антон Геращенко писав, що "кілер не здогадався зголити свою бороду, яка і була вказана в орієнтуванні всім постам поліції як особлива прикмета".

"Тепер, після затримання кілера і його поплічників, поліції залишилося з'ясувати мотив убивства, а також визначити всіх, хто міг мати до нього стосунок", – додав він.

31 липня у Бердянську невідомий вистрелив у 43-річного місцевого мешканця – учасника АТО і громадського активіста Віталія Олешка. Від отриманого тілесного ушкодження "Сармат" помер, а вбивця втік.

Поліція розглядає кілька версій вбивства Олешка: від замовного до побутового.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: