Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США звинувачують Росію у приховуванні порушень санкцій проти КНДР

П'ятниця, 14 вересня 2018, 01:58

Посол США в ООН Ніккі Хейлі звинуватила Росію у спробах приховати порушення санкцій ООН проти Північної Кореї після того, як Москва намагалася внести зміни до незалежного звіту про порушення санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

У звіті, який представили минулого місяця у Комітеті з санкцій проти КНДР Радбезу ООН, наголошується, що Пхеньян не припинив свої ядерні та ракетні програми та порушує санкції США щодо експорту.

Дипломати заявили, що РФ тиснула на незалежних спостерігачів щодо санкцій внести поправки у доповідь.

Рада Безпеки ООН, яка складається з 15 членів, має погодити на основі консенсусу публікацію доповіді, а США виступають проти оприлюднення зміненого документа.

"РФ не може дозволити редагувати та перешкоджати незалежним доповідям ООН про санкції по Північній Кореї лише тому, що вони не люблять те, що вони кажуть", - йдеться у заяві Хейлі.

"Повна імплементація резолюцій Ради Безпеки ООН залишається обов'язковою для всіх держав-членів, вклбчно з Росією", - наголосила вона.

"У зміненому звіті вилучено кілька посилань на росіян, яких звинувачують у порушенні санкцій проти Північної Кореї", - заявив один дипломат на умовах анонімності.

Росія та Китай запропонували Радбезу ООН обговорити скорочення санкцій після зустрічі президента США Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина у червні - тоді Кім Чен Ин пообіцяв працювати в напрямку денуклеаризації.

Сполучені Штати та інші члени Ради Безпеки заявили, що проти Пхеньяна повинні діяти суворі санкції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: