Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МінТОТ: Іноземні судна заходять до портів окупованого Криму менше

Субота, 20 жовтня 2018, 17:58

До портів окупованого Криму зафіксовано 1207 заходів суден та вантажних танкерів,  1123 з яких - заходи суден під прапором Російської Федерації. 

Як повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, зафіксовано кількість заходів суден, на яких працює AIS (Automatic Identification System) за період з 1 серпня 2017 року до 30 вересня 2018 року.

Зокрема, за вказаний період під прапором РФ зайшли 98 суден, 84 заходи здійснили судна під прапорами інших країн (Республіки Палау – 20, Республіки Того – 17, Союзу Коморських Островів – 10, Республіки Сьєрра-Леоне – 9, Республіки Молдова – 7, Об’єднаної Республіки Танзанії – 6, Республіки Панама – 5, Республіки Мальта – 3, Турецької Республіки – 2, Островів Кука – 2, Островів Піткерн – 1, Республіки Судан – 1, Федерації Сент-Кітс і Невіс – 1). 

 

"Протягом 2018 року спостерігається тенденція щодо зменшення заходів суден під прапорами іноземних держав", - зазначили у МінТОТ. 

У відомстві нагадали, що морські порти, розташовані на території Криму у Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії та Ялті закриті розпорядженням уряду від 30 квітня 2014 року та наказом Мінінфраструктури від 16 червня 2014 р. 

Заходи суден під іноземними прапорами до портів Криму є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема кримінальну. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: