Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисниця розповіла, чому Кольченко опинився в штрафному ізоляторі

П'ятниця, 28 грудня 2018, 14:17

Українського політв'язня Олександра Кольченка, якого утримують в ІК-6 в російському Копейську, відправили на 10 діб в штрафний ізолятор в зв'язку з передсвятковим "посиленням режиму".

Про це повідомила "Укрінформу" російська правозахисниця Тетяна Щур.

"Це пов'язано з "посиленням режиму" на Новий рік. Він був до цього готовий. На жаль, це звичайна практика, останній раз Кольченко перебував у ШІЗО під час інавгурації президента Путіна", - пояснює правозахисниця.

За її словами, під таку практику підпадають укладені з важкими статтями (до яких відноситься "тероризм", як у Кольченко).

"Приводом зазвичай служить формальна нісенітниця начебто не пришита табличка з ім'ям на бушлаті, розстебнутий гудзик або нібито вживання жаргонної та нецензурної лексики", - каже Щур.

У той же час правозахисниця повідомляє, що загалом Кольченко почувається нормально, має дієтхарчування.

"Сашу один-два рази на місяць відвідує наш адвокат (останній раз 25 грудня). Щоразу він складає докладну довідку, яку Кольченко підписує. Фізичний стан Саші непоганий, навіть з'явився рум'янець", - каже Щур.

"Він щодня по годині займається в спортзалі, відносини з іншими засудженими нормальні. Листи отримує. Оперативники і ФСБ профілактичної роботи з ним не ведуть. Що стосується їжі, то в їдальні Кольченко отримує дієтхарчування. Як правило, це - додаткове масло, яйця, молоко. Наступного разу попросимо з'ясувати докладніше", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: