Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ярош: Може, й треба було Києво-Печерську лавру захопити

Вівторок, 15 січня 2019, 12:42
Ярош: Може, й треба було Києво-Печерську лавру захопити
Ельдар Сарахман, УП

Екс-керівник "Правого сектору" народний депутат очільник "Української добровольчої армії" Дмитро Ярош вважає, що українські спецслужби мають адекватно реагувати на дії антиукраїнської агентури.

Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді", уточнюючи зокрема своє висловлювання про "полювання на попів".

"Ми ж не будемо займатися "судами Лінча". Спецслужби мають адекватно реагувати. Знаю, мені закидали словосполучення "полювання на московських попів". Західні дипломати сполошилися", – пояснює Ярош.

Він каже, що на війні неодноразово був свідком того, що священики УПЦ МП корегували вогонь артилерії ворога:

"На війні ми стикалися не раз, коли священик Московського патріархату корегує вогонь сєпарської артилерії.Треба активізувати роботу наших спецслужб по конкретних фактах антиукраїнської діяльності".

Водночас Ярош зазначив, що стикався і з іншими кардинально протилежними фактами:

"Я, до речі, щиро вдячний тим священикам, єпископам Московського патріархату, які після поранення телефонували мені. Російською мовою благословляли, бажали здоров'я. Думаю, вони будуть на нашому боці. Перехід в ПЦУ буде поступовим", – каже очільник УДА.

Ярош нагадав, що той же "Правий сектор" в перші дні після революції взяв під охорону Києво-Печерську Лавру.

"Були такі люди, які закликали до її захоплення. Чи то правильно, що ми його не допустили, я не впевнений (сміється). Можливо, треба було її захопити, і українці вже мали б свою святиню", – зазначив екс-керівник ПС.

"Якщо чесно, я вважаю, що релігійні війни – одні з найжорстокіших. Допускати зайвого кровопролиття немає жодного сенсу. Просто треба активніше діяти спецслужбам", – резюмував він.

Сам Ярош каже, зазначив, що його хрестили в Московському патріархаті (іншого тоді не було), але в 1994 році став греко-католиком.

"В ці крайні роки мені не дуже вдається вести образ життя практикуючого християнина, ходити в церкву, до сповіді й так далі. Але по можливості, особливо коли пости, і є час, я молюсь. Зараз у мене молитовник на столі. Як мінімум щоденні молитви вимолюю", – пояснює він.        

На запитання, як уживається віра та вбивства на війні, Ярош відповів:

"В 94 році я священику задав те саме питання. Отець Петро привів приклад. Ти виходиш з хати винести сміття, заходиш, а в кутку стоїть сокира, сидять твоя дружина, діти. Навпроти стоїть чоловік, який направив на них зброю та рахує: "Один-два-три!". Якщо ти не візьмеш сокиру та не грюкнеш його по голові, будеш мати купу гріхів. Ти допустив вбивство своєї сім'ї. Це модель дуже примітивна, але показова. Ми на нашій землі. Оберігаємо її, робимо святу справу. Вірю, що хлопці, які загинули в бою, потрапляють в рай".

Ярош каже, що має християнський погляд на смерть, вірить у вічне життя і дуже не хоче потрапити в пекло.

"Але не виключаю – та, мабуть, так і буде – що потраплю в чистилище. І чим більше за мене людей буде молитися, тим буде краще, більше буде шансів у рай потрапити (усміхається)".

Більше про ставлення Яроша до влади, виборів, кандидатів у президенти, Путіна, про військову тактику під час можливого повномасштабного вторгнення РФ та про власні страхи читайте в його інтерв’ю "Українській правді".

Нагадаємо:

  • 17 грудня Ярош на своїй сторінці у Facebook привітав "православних братів, сестер" зі створенням Православної Церкви в Україні та закликав до "полювання" на московських попів.
  • "Полювання" на московських попів, які вірно служать Путіну та Кірілу – справа угодна Богу та нашій Батьківщині. Геть московських попів з України", – написав зокрема Ярош у пості, який згодом видалив.
  • Російські ЗМІ жваво відреагували на цю заяву Яроша.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: