Психіатрам розіслали листа, що Порошенко хоче відставки Супрун

Четвер, 24 січня 2019, 12:36
Психіатрам розіслали листа, що Порошенко хоче відставки Супрун

Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман розіслав електронного листа керівникам психіатричних установ, в якому стверджує, що президент Петро Порошенко прагне відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

Про це у четвер повідомляє проект BIHUS.Info, публікуючи листа від 20 січня.

"Президент прийняв рішення про зміщення Супрун. Саме тому в суд пішли позовні заяви від депутатів. І суд викликає Супрун. Але вона ігнорує ці запрошення. Її зміщення погоджене з Гройсманом. Якщо вона не погодиться піти в такій ситуації, буде відкрито (або вже відкрито) кримінальну справу у зв’язку зі зникненням грошей, призначених для закупки медикаментів. Це розкрила Рахункова палата", - йдеться у листі.

Водночас, автор листа повідомляє, що вже відомо, хто очолить Міністерство після Супрун.

"Вже погоджена кандидатура наступного міністра. Я з ним знайомий і неодноразово обговорював необхідні кроки. Він все розуміє і називає своє майбутнє призначення стратою на електричному стільці", - йдеться у документі.

Сам Семен Глузман підтвердив в коментарі, що розсилав такого листа.

"Якщо залишиться Петро (Порошенко - ред.), то я приблизно розумію, кого можуть призначити міністром. Він - депутат, нормальна людина… Петро сказав її (Супрун - ред.) гасити вже. Але, очевидно, тиск іде якийсь. Американський тиск, очевидно", - сказав президент Асоціації психіатрів.

Зауважимо, що Семен Глузман є постійним критиком діяльності Супрун. Зокрема, він брав участь у форумі організованому головою комітету парламенту з питань охорони здоров'я Ольгою Богомолець.

Під час виступу він заявив, що "необхідно просити і вимагати у влади, щоб призначення міністра проходило після консультацій з медспільнотою".

Читайте також: "У відставку пінгвінів на чолі з Супрун". Як проходив медфорум, організований Богомолець

Нагадаємо:

  • У грудні двох співробітників МОЗ викликали на допити в рамках кримінального провадження щодо поставок ліків для дітей із рідкісними захворюваннями.
  • 2 жовтня комітет з питань охорони здоров’я підтримав постанову щодо звільнення виконуючого обов'язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: