Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовики викрили підпільний реабілітаційний центр, де катували "пацієнтів"

Середа, 30 січня 2019, 13:39

Правоохоронці припинили діяльність підпільного реабілітаційного центру і звільнили 25 людей, яких утримували там проти їхньої волі.

Про це повідомляє  в середу прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначається, що прокурори затвердили підозру 35-річному чоловіку в незаконному позбавленні волі та катуванні більш ніж двох осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками доправляв людей до центру проти їх волі. "Пацієнтів" утримували силою й погрозами. У потерпілих відбирали особисті речі, гроші й мобільні телефони, фактично позбавивши можливості викликати допомогу.

Людей зачиняли у винайманому приватному будинку. Вони не могли самостійно залишити будівлю та мали виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори чи спроби втечі до потерпілих застосовували тортури: били, не випускали на прогулянки, насильно тримали в холодній воді чи холодному приміщенні тощо.

Загалом правоохоронці звільнили з "полону" 25 осіб, серед яких троє – неповнолітніх (дівчата 15 та 17 років та 17-річний хлопець).

Підозрюваного затримали 29 січня, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкцій статей чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: