Порошенко прокоментував заяви РФ про "хабар" для Варфоломія

Неділя, 6 січня 2019, 13:38
Порошенко прокоментував заяви РФ про хабар для Варфоломія

Президент Петро Порошенко заявляє, що в заявах Москви про фінансові вигоди Вселенського патріархату від надання Україні томосу про автокефалію "немає нічого здорового".

Про це він сказав в інтерв’ю грецькій газеті TаNеа, повідомляє прес-служба президента.

"У таких твердженнях немає нічого здорового. Вони є злом як таким. Але, чесно кажучи, після років російської агресії і нашої боротьби за відновлення суверенітету і територіальної цілісності, ми не очікували нічого іншого від Москви", - зазначив Порошенко.

"Той, хто пригадує російські історії про "зелених чоловіків" у Криму, "відпочиваючих" на Донбасі, MH-17 і Солсбері, не повинен знову потрапити у пастки Кремля", - сказав він.

Водночас президент зауважив, що ця підробка, створена Кремлем, є досить показовою, оскільки показує, як Москва сприймає світ.

"Вони вважають, що без фінансової винагороди нічого неможливе. Я вважаю, що коли справа стосується впевненості і віри в Бога, і особливо відновлення історичної правди, немає місця для фінансових вигод", - зазначив Порошенко.

"У світі немає грошей, які могли б купити таких людей, як його всесвятість Варфоломій", - додав він.

За словами Порошенка, всі претензії Росії щодо автокефалії ПЦУ "стосуються влади і контролю над територією, а не віри і любові".

"Коли російський президент каже, що розпад СРСР став для Росії головною геополітичною катастрофою ХХ століття, то незалежна українська церква стала б другою", - додав він.

При цьому Порошенко заявив, що патріарх Варфоломій вже має особливе місце в історії України.

"З усім, що він зробив, і завдяки своїй мудрості і керівній ролі, відданості Україні та православ'ю, я сказав би, що його всесвятість буде вважатися співзасновником нової України", - сказав президент.

Нагадаємо:

  • 24 грудня Вселенський патріарх Варфоломій прокоментував звинувачення Москви в отриманні хабара за надання українській православній церкві автокефалії.

    "Хоча Російська церква звинувачує мене e тому, що я взяв гроші за надання цієї автокефалії, насправді я отримав не гроші, а багато цукерок і солодощів з заводу Порошенка", - сказав він.
  • Проросійські ЗМІ розповсюджували інформацію про те, що президент Петро Порошенко нібито дав хабара патріарху Варфоломію за надання українській православній церкві автокефалії. Ця інформація жодного разу не підкріплювалась фактами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: