Через санкції Росія не змогла почати випуск нового літака

Понеділок, 18 лютого 2019, 15:44

Росії довелося відкласти старт серійного виробництва літаків МС-21 через припинення поставок композитних матеріалів із США.

Про це з посиланням на главу "Ростеха" Сергія Чемезова повідомляє Интерфакс.

За його словами, компанія повинна була вже до кінця 2019 року випустити кілька літаків, проте запуск серійного виробництва відклали на кінець 2020 року.

"У зв'язку з тим, що американці зупинили постачання композитних матеріалів, ми переходимо на свої композити", - сказав Чемезов журналістам в понеділок.

При цьому ще 10 січня в російському уряді заявляли, що "жодних перешкод для реалізації проекту МС-21 немає", і "санкції не перешкодять нашій авіаційній галузі довести до кінця створення авіалайнера".

Агентство нагадало, що санкції США проти російських компаній "Аерокомпозіт" і "ОНПП "Технология" імені Ромашина" поставили під загрозу створення композитного "чорного крила" для літака МС-21.

Деякі компоненти для композитів, що використовувалися для крила і частини кіля МС-21, йшли з США і Японії, але нещодавно відвантаження припинилася.

Росіяни сподіваються, що МС-21 стане першим середньомагістральним літаком, створеним в пострадянській Росії, а подовжене композитне крило - одним з його конкурентних переваг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: