На Донбасі зросла кількість дільниць і виборців, порівняно з виборами-2014

Середа, 20 лютого 2019, 13:47

У Донецькій та Луганській областях кількість виборчих дільниць для голосування і самих виборців зросла порівняно з виборами народних депутатів у 2014 році.

Про це повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА" з посиланням на рішення Центральної виборчої комісії про затвердження виборчих округів.

"У зв’язку із тимчасовою окупацією чергові вибори президента буде організовано у 12 з 21 ТВО Донецької області, у 6 з 12 ТВО Луганської області", - йдеться в повідомленні.

В ОПОРІ нагадали, що на позачергових парламентських виборах 2014 року голосування проводилось у 12 ТВО Донеччини та 5 ТВО Луганщини.

Зазначається, що два округи регіонів у 2019 році будуть мати нетипово малу кількість дільниць (ТВО №51 - 2 виборчі дільниці, ТВО №105 – 6).

Водночас у порівнянні із виборами-2014 зросла кількість виборчих дільниць, охоплених голосуванням. У Донецькій області кількість дільниць зросла на 85, а в Луганській – на 93. 

Також повідомляється, що зросла загальна кількість виборців на підконтрольній Україні території (у Донецькій області на майже 19 тисяч, порівняно з 2014 роком, в Луганській – на 59 тисяч громадян).  

 

"Зростання кількості дільниць із запланованим голосуванням пов’язане зі стабілізацією безпекової ситуації у підконтрольних державі населених пунктах, які були точками військового протистояння з Російською Федерацією під час попередніх загальнонаціональних виборів", - пояснили в ОПОРІ.

Нагадаємо:

  • Раніше у Державному реєстрі виборців заявили, що кількість людей, які будуть внесені у списки виборців на виборах президента 31 березня 2019 року, не дуже відрізнятиметься від кількості виборців у списках позачергових виборів президента навесні 2014 року.
  • Вибори президента відбудуться 31 березня.  
  • Перевірити себе у списках виборців можна он-лайн.  
  • Також виборці мають змогу проголосувати не за пропискою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: