Захист Януковича обурився через дані про відмивання коштів

Середа, 27 лютого 2019, 13:15

Адвокати екс-президента Віктора Януковича заявляють про недостовірність інформації в розслідуванні шведського телеканалу SVT про відмивання ним грошей.

Вони вимагають її спростування, повідомляє "Радіо Свобода".

"Поширена шведським телеканалом SVT інформація про нібито відмивання Віктором Януковичем грошей через шведський банк Swedbank, а також багато інших тверджень, що містяться в телесюжеті, є недостовірними і повинні бути спростовані", – йдеться в заяві адвокат Віталія Сердюка.

Захисник екс-президента заявляє, що в разі, якщо телеканал не спростує інформацію, вони подаватимуть позов до суду.

Раніше шведське телебачення SVT в своєму розслідуванні заявило, що екс-президент України Віктор Янукович використовував для виведення грошей з країни шведський банк Swedbank – і вивів із його допомогою щонайменше 3,7 млн євро (34 млн шведських крон).

Нагадаємо:

  • Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Він переховується в Росії від українського правосуддя.
  • 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та сприянні в плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни – і засудив його до 13 років ув’язнення.
  • Янукович назвав незаконним вирок Оболонського районного суду Києва.
  • Вирок ще не набув чинності, оскільки був оскаржений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: