Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧЕСНО наполягає: Геращенко порушила Конституцію

Середа, 13 березня 2019, 10:19
ЧЕСНО наполягає: Геращенко порушила Конституцію

В офісі першої віце-спікерки Ірини Геращенко наполягають, що вона не передавала повноважень голосувати її карткою на час свого відрядження, активісти доводять, що нардеп порушила Конституцію.

Про це йдеться у роз’ясненні громадського руху "ЧЕСНО".

Секретаріат першого заступника голови ВРУ в листі, надісланому у відповідь на прохання прокоментувати, як депутатка змогла одночасно перебувати за межами Києва та голосувати в Раді, стверджує, що Геращенко 26 лютого "працювала в парламенті, що підтверджують письмова й електронна реєстрації".

Також в офісі першої віце-спікерки наголосили, що вона "нікому не передавала повноважень голосувати її карткою на час свого відрядження".

Водночас активісти, спираючись на відеозапис трансляції ранкового засідання, хронологію публічної активності президента Петра Порошенка, разом з яким Геращенко їздила до Одеси, покроково доводять, що віце-спікер була у відрядженні в першій половині дня, але її картка за цей час взяла участь у п’яти голосуваннях.

Геращенко була відсутня на своєму робочому місці в президії впродовж усіх чотирьох годин ранкового засідання парламенту, таким чином картка нардепки голосувала не з її робочого місця.

 
12:18. Голосування за допуск іноземних підрозділів до України для участі у військових навчаннях (законопроект №10067). Картка Геращенко голосує "за", проте, вочевидь, не на її робочому місці
 

"Теоретично Геращенко могла поставити підпис у книзі реєстрації присутності нардепів між 09:00 та 10:00. Проте на самому засіданні перша віце-спікерка була відсутня, а її карткою для голосування скористалася інша особа", – наголошують у "ЧЕСНО".

 

Нагадаємо, ст. 84 Конституції України передбачено, що народні депутати на засіданнях Верховної Ради повинні голосувати особисто.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: