Facebook заборонить пропаганду "білих" націоналізму й сепаратизму

Четвер, 28 березня 2019, 10:44

З наступного тижня у Facebook та Instagram буде заборонено висловлюватися на підтримку "білого націоналізму" та "білого сепаратизму".

Соцмережа оголосила про заборону на "прославляння, підтримку та представлення білого націоналізму та білого сепаратизму на Facebook та Instagram".

"Ці концепції глибоко пов'язані з організованими групами ненависті і їм немає місця в наших сервісах", – заявила компанія.

Facebook уточнив, що давно забороняє ненависне ставлення до людей на підставі раси, етносу чи релігії, а про націоналізм та сепаратизм міркував у широкому сенсі – як про частину ідентичності, на кшталт американської гордості та баскського сепаратизму.

Але в останні три місяці представники громадянського суспільства та науковці пояснили компанії, що білий націоналізм і білий сепаратизм не можна відокремити від ідей про "вищість" білих та від організованих груп ненависті.

 

Facebook також пообіцяв скеровувати людей, які потерпають від груп ненависті, до організації "Життя після ненависті" (Life After Hate).

DW зазначає, що оголошення компанії пов'язують із нападом на мечеті в Новій Зеландії, адже розстріли людей транслювали через Facebook у прямому ефірі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: