Роскомнадзор вимагає від VPN-сервісів блокувати доступ до заборонених ним сайтів

Четвер, 28 березня 2019, 21:10

Роскомнадзор направив власникам 10 VPN-сервісів вимоги про необхідність підключення до державної інформаційної системи РФ.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відповідні повідомлення відомство надіслало сервісам NordVPN, Hide My Ass!, Hola VPN, Openvpn, VyprVPN, ExpressVPN, TorGuard, IPVanish, Kaspersky Secure Connection і VPN Unlimited.

Згідно з російським законодавством, зазначені VPN-сервіси повинні підключитися до державної інформаційної системи РФ протягом 30 робочих днів з моменту направлення вимог.

Федеральний закон "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" РФ визначає обов'язки для власників VPN-сервісів і "анонімайзерів". Серед них - обмеження доступу до заборонених в Росії інтернет-ресурсів.

Якщо VPN-сервіси не дотримуватимуться передбачених законом обов'язків, Роскомнадзор може обмежити доступ до цих сервісів.

У TorGuard відреагували на заяву Роскомнадзору і розповіли, що вивели всі свої сервери з Росії. VPN-сервіс пообіцяв розмістити додаткові сервери у сусідніх країнах, щоб не зменшувалась швидкість його роботи.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: