Біля посольства і консульств РФ пройшли акції пам'яті жертв Голодомору

Субота, 23 листопада 2019, 15:06

Біля посольства РФ у Києві і консульств у Львові, Харкові та Одесі в суботу пройшли акції пам'яті жертв Голодомору.

Джерело: "Інтерфакс-Україна", "Громадське"

Деталі: Як передає "Інтерфакс-Україна", в акції біля посольства РФ у Києві брали участь близько двох десятків активістів.

Акцію організували представники "Об'єднання добровольців" спільно з учасниками "Всесвітнього руху патріотів України".

Учасники закликали українське суспільство цінувати незалежність країни і не забувати про російську агресію.

На воротах посольства розмістили плакати з написом "Голодомор 1932-1933. Пам'ятаємо. Помстимося".

Пряма мова глави київського обласного центру "Об'єднання добровольців" Юрія Кашпіровського: "Мета – дуже проста, нагадати суспільству про злочини, які здійснила і продовжує здійснювати РФ, нагадати суспільству, в якій країні ми живемо, що Росія була, є і ще буде ворожої країною, яка стала причиною дуже багатьох жертв. І що ми повинні цінувати незалежність, оскільки вона дається нам такий дорогою ціною".

Деталі: Водночас, як повідомляє "Громадське", два десятки активістів вийшли до генерального консульства Росії у Харкові, бо вважають РФ наступницею радянської влади, винної у смерті мільйонів українців під час Голодомору 1932-1933 років.

Акція у Харкові
Акція у Харкові

В акції протесту взяли участь представники "Об’єднання добровольців", активісти "Всесвітнього руху патріотів України", члени "Фрайкору" та ветерани бойових дій на Донбасі.

Наприкінці акції активісти розклеїли листівки на паркані біля будівлі консульства з написом: "Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять".

Акція у Харкові
Акція у Харкові

Консульство у суботу було зачинене, тому до мітингувальників ніхто не вийшов. Захід пройшов мирно. За порядком слідкували близько 30 поліцейських.

У Львові півсотня представників "Об’єднання добровольців" та "Всесвітнього руху патріотів України" пікетували російське консульство.

Пікетувальники розклеїли листівки на паркані будівлі з написом "Голодомор. Пам’ятаємо. Помстимось".

З російського консульства до учасників акції також ніхто не вийшов. Захід відбувся мирно.

Одночасно акція пройшла в Одесі.

В Україні в четверту суботу листопада вшановують пам'ять жертв голодоморів та політичних репресій. День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій був встановлений указом другого президента України Леоніда Кучми в 1998 році.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування