З 1 грудня в частині Києва починається "пробний перепис населення"

Неділя, 1 грудня 2019, 13:55
З 1 грудня в частині Києва починається пробний перепис населення

З 1 грудня в Україні стартує пробний перепис населення, що пройде в частині Оболонського району м. Києва та Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області.

Джерело: сайт Державної служби статистики

Деталі: Зазначається, що пробний перепис населення – це підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Він пройде з 1 по 26 грудня 2019 року.

Дослівно: "Під час пробного перепису населення у кожному приміщенні запишуть усіх осіб, які станом на 00.00 годин 01 грудня 2019 року проживали в ньому, враховуючи й тих, що тимчасово мешкають. Із числа тих, що постійно мешкають, запишуть також тимчасово відсутніх".

Деталі: У Держстаті зазначили, що ППН-2019 не ставить за мету визначити кількість населення на обраних територіях.

Основне завдання пробного перепису – підготовка Всеукраїнського перепису населення, зокрема апробація програми та переписного інструментарію, визначення методів та основних організаційних заходів, апробація застосування інноваційних технологій, визначення оптимальних дат і тривалості проведення, визначення концепції технології оброблення даних, визначення механізмів взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Взяти участь у підготовчому переписі населення можуть тільки мешканці територій, на яких він проводиться. Для цього з 1 по 10 грудня потрібно самостійно заповнити анкету (переписний лист) на спеціальному порталі в мережі інтернет (потрібно мати електронний підпис).

Замість цього 14–23 грудня можна надати відповіді переписувачу, який завітає до помешкання, і заповнить анкету (переписний лист) на планшеті. Або 14–23 грудня прийти до переписного відділу або інструкторської дільниці та надати відповіді на питання анкети (переписного листа) тимчасовому переписному персоналу.

У Держстаті додали, що контрольний обхід окремих приміщень відбудеться 24-26 грудня.

Що було раніше: 28 листопада міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що Кабмін вирішив провести вже цього року так званий електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів та соціологічних досліджень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: