У США підготували закон, який засуджує утиски Росією вірян в Криму та на Донбасі

Понеділок, 16 грудня 2019, 09:29
У США підготували закон, який засуджує утиски Росією вірян в Криму та на Донбасі

Конгресмени США Джо Вілсон та Еммануель Клівер внесли до Конгресу законопроєкт з підтримки свободи віросповідання на території України, в якому засуджують утиски Росією вірян в Криму та на Донбасі.

Джерело: "Голос Америки".

Пряма мова Клівера: "Кремль переслідує мирні релігійні громади в окупованому Криму та контрольованому його представниками Донбасі навіть більш жорстко та широко, ніж на території Росії.

Уряд Росії порушує міжнародне гуманітарне право та міжнародні зобов'язання з поваги та захисту релігійних свобод. Беззаконня Кремля має тягнути за собою наслідки, що означатиме правосуддя для народу України".

Пряма мова Вілсона: "Більше ніж п'ять років Росія незаконно окуповує Крим та контролює частину Донбасу збройними формуваннями, якими вона командує. Службовці та найманці Кремля викрадають, ув'язнюють та катують людей в цих регіонах за їх віру. Російські посадовці несуть провину і цей законопроект допоможе притягнути їх до відповідальності".

Деталі: Внести законопроєкт до Сенату США планують цього тижня.

У ньому вказується, що порушення, які Росія здійснює на окупованій та контрольованій території, в основному спрямовані проти Православної Церкви України, Української Греко-католицької Церкви, протестантів та Свідків Єгови.

Згідно з проєктом закону, президент Сполучених Штатів буде зобов'язаний брати до уваги порушення прав вірян і на окупованих та контрольованих Росією територіях при рішенні, чи вносити Росію до переліку країни, дії яких викликають особливу стурбованість в цій сфері.

Законопроєкт роз'яснює, що Росія несе відповідальність за порушення на територіях, які вона окупувала, або контролює.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: