Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Конгресі оприлюднили звіт, на основі якого хочуть оголосити імпічмент Трампу

Субота, 7 грудня 2019, 21:03
У Конгресі оприлюднили звіт, на основі якого хочуть оголосити імпічмент Трампу

Комітет з питань судочинства Палати представників США, відповідальний за формулювання конкретних обвинувачень проти Дональда Трампа оприлюднив звіт, на основі якого нижня палата парламенту хоче оголосити імпічмент президенту США.

Джерело: Hromadske з посиланням на оприлюднений звіт Комітету 

Деталі: Документ під назвою "Конституційні підстави для імпічменту президента" аналізує історію, мету і значення статті про імпічмент, що міститься у Конституції США.

Звіт не формулює конкретних звинувачень проти Трампа. Оприлюднений документ покликаний роз’яснити юридичний бік процедури імпічменту з урахуванням попереднього досвіду.

Як заявив глава Комітету з питань судочинства Джерольд Надлер з нагоди публікації звіту, Дональд Трамп "зловжив своєю владою, зрадив нашу національну безпеку й порушив наш виборчий процес для своєї особистої вигоди". 

"Конституція визначає тільки один засіб виправлення такого злочину — імпічмент", - заявив Надлер. 

Знати більше:

Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

Що передувало: 

  • 3 грудня Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США оприлюднив звіт про імпічмент зі звинуваченням президента Дональда Трампа у зловживанні владою.
  • У звіті йдеться про те, що Трамп тиснув на Україну, яка мала допомогти йому перемогти на президентських виборах 2020 року, і згодом перешкоджав Конгресу в розслідуванні.
  • Звіт ґрунтується на публічних і закритих свідченнях дипломатів та інших посадових осіб в адміністрації президента.
  • Свідки докладно описали, як президент і його союзники змушували Україну оголосити про розслідування діяльності колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та інших демократів.
  • При цьому Трамп затримав майже 400 мільйонів доларів військової допомоги США для України, пообіцявши - в обмін на заяву про розслідування - допомогу розблокувати і зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі
  • Якщо більшість членів Палати проголосує за прийняття статей про імпічмент, Трамп буде змушений піти з посади президента США. Потім справу передадуть у Сенату для судового розгляду.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: