Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через порушення авторського права в Україну не пустили 8 тисяч кубиків Рубіка

Понеділок, 13 січня 2020, 10:30
Через порушення авторського права в Україну не пустили 8 тисяч кубиків Рубіка

Одеські митники не пропустили для продажу на території України головоломки, виготовлені з порушенням прав інтелектуальної власності  компанії, якій належить винахід.

Джерело: керівник Державної митної служби Максим Нефьодов у Facebook.

Пряма мова: "Одеські митники виявили майже 8 тисяч контрафактних кубиків Рубіка! Власне, це бренд британської "Rubik`s Brand Limited", яка випускає "офіційні" іграшки, які винайшов угорський скульптор Ерньо Рубік"

Деталі: Уповноважений представника правовласника надіслав до митниці висновок експертного дослідження, яким встановлено, що зазначені головоломки марковані знаком, який є настільки схожим, що його можна сплутати зі знаком, що належить компанії "Rubik`s Brand Limited".

Нефьодов повідомив, що за фактом порушення прав інтелектуальної власності складено протокол про порушення митних правил.

7 тисяч 800 контрафактних кубиків Рубіка вилучено. Їх подальшу долю вирішить правовласник. Вартість оригінального товару, який міг би бути витісненим з ринку цією контрафактною партією, складає понад 3 млн грн.

Нагадаємо:

  • Єврокомісія в річній доповіді щодо захисту прав інтелектуальної власності внесла Україну до списку країн, які порушують ці права та завдають таким чином шкоду економічним інтересам Євросоюзу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...