У Білорусі спецназ розігнав акцію солідарності з політв'язнями

Субота, 4 липня 2020, 00:35
У Білорусі спецназ розігнав акцію солідарності з політв'язнями

У Бресті акція солідарності з політв'язнями режиму президента республіки Олександра Лукашенка закінчилася масовими затриманнями.

Джерело: Tut.by

Деталі: Близько 50 осіб зібралися в міському парку Бреста, де проходив святковий концерт до Дня незалежності Білорусі. Видання зазначає, що учасники акції не викрикували гасел, а просто "йшли і плескали в долоні". Пізніше до них під'їхали кілька мікроавтобусів, з них вибігли співробітники ОМОНу і затримали п'ятьох осіб.

Дослівно в прес-службі силовиків повідомив: "3 липня в Бресті проходять святкові заходи, присвячені святкуванню Дня незалежності. Співробітниками міліції забезпечується охорона громадського порядку. За вчинення адміністративних правопорушень співробітниками міліції затримано 7 громадян, щодо яких розпочато адміністративний процес".

 

Що передувало: Шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років.

Потенційний кандидат Віктор Бабарико, два лідери ініціативних груп Едуард Бабарико та Сергій Тихановський, були заарештовані. Проти більш ніж 30 осіб відкрито кримінальні справи і понад 100 – адміністративні.

Микола Донєв, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: