Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навальний розповів, як його стережуть у "доброзичливому концтаборі"

Понеділок, 15 березня 2021, 16:51
Навальний розповів, як його стережуть у доброзичливому концтаборі

Засудженого в Росіії опозиціонера Олексія Навального доставили із СІЗО в виправну колонію № 2 в місті Покров у Володимирській області РФ.

Джерело: акаунти Навального в соцмережах, адвокатка Ольга Михайлова, яку цитують російські ЗМІ.

Деталі: Навальний знаходиться в карантинній камері разом з іншими п'ятьма ув'язненими. За словами адвокатки, скарг на порушення у Навального немає.

У Facebook і Instagram акаунтах Навального 15 березня також з'явився новий пост від імені політика, він розповідає про умови в колонії і режим тотального спостереження.

Пряма мова: "Змушений визнати, що російська тюремна система змогла мене здивувати. Не уявляв, що можна влаштувати справжній концтабір за 100 км від Москви.

Ніякого насильства і навіть натяку на нього я поки не бачив, хоча за напруженими позами засуджених, які стоять струнко і тим, хто боїться зайвий раз повернути голову, я легко вірю численним історіям про те, що тут, в ІК-2 "Покров", зовсім недавно людей до напівсмерті забивали дерев'яними молотками. Зараз методи змінилися, і, чесно скажу, я навіть не пригадаю місця, де всі розмовляють настільки ввічливо і в якомусь сенсі привітно.

Я так собі і називаю свій новий дім - "наш доброзичливий концтабір".

Режим, статут, розпорядок дня. Буквальне виконання нескінченних правил. Мат і жаргонні слова заборонені. І ця заборона строго дотримується. Уявляєте в'язницю, де не лаються? Страшне діло.

Відеокамери всюди, за всіма спостерігають і при найменших порушеннях складають рапорт ...

Вночі я через кожну годину прокидаюся від того, що поруч з моїм ліжком стоїть чоловік у бушлаті. Він знімає мене на камеру і каже: "Дві години тридцять хвилин, засуджений Навальний. Зняття з профілактичного обліку як схильного до втечі. На місці". І я знову спокійно засинаю з думкою про те, що є люди, які пам'ятають про мене і ніколи не втратять. Здорово ж, правда? Ви теж не втрачайте зв'язку зі своїми близькими. Всіх обіймаю".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Алексей Навальный (@navalny)

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: