Колегія суддів КС відмовилась розглядати законність призначення Шкарлета

Середа, 24 березня 2021, 16:33
Колегія суддів КС відмовилась розглядати законність призначення Шкарлета

Колегія суддів Конституційного суду відмовилась відкрити провадження щодо законності призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Джерело: сайт КС

Деталі: Відповідна ухвала була прийнята у середу, 24 березня.

Питання про відкриття конституційного провадження у цій справі розглядатиметься на засіданні Великої палати суду.

Дослівно: "За наслідками розгляду питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 45 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України "Про призначення Шкарлета С.М. Міністром освіти і науки України" постановлено Ухвалу колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження у справі. Питання щодо відкриття конституційного провадження у цій справі розглядатиметься на засіданні Великої палати Суду".

Передісторія: До Конституційного суду України 5 березня надійшло подання 45 народних депутатів (в основному з фракцій "Голос" і "Європейська солідарність") щодо відповідності Основному закону постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Автори клопотання просять визнати неконституційною вказану постанову "у зв’язку з порушенням встановленої Конституцією України процедури її прийняття".

17 грудня Верховна Рада мінімальною кількістю голосів (226) підтримала призначення Шкарлета, хоча профільний комітет із питань освіти двічі не підтримав подання про його призначення. Шкарлета звинувачують у плагіаті в наукових працях, роботі на Партію регіонів та "крило" колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

Народний депутат "Голосу" Інна Совсун заявила, що за це призначення "проголосували" деякі нардепи ОПЗЖ, яких не було у сесійній залі парламенту.

18 січня Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Шкарлета.

Знати більше: Від Януковича до Зеленського через Порошенка. Хто такий очільник Міністерства освіти Сергій Шкарлет

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: